Type Here to Get Search Results !

Google Tensor G4: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον επεξεργαστή του Pixel 9

Ο επεξεργαστής Google Tensor G4, που βρίσκεται στο κέντρο του νέου Pixel 9, είναι υπεύθυνος
για πολλές από τις νέες δυνατότητες της συσκευής, τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και λογισμικού. Βασιζόμενος στον προκάτοχό του, τον Tensor G3, ο G4 είναι ένα ημι-προσαρμοσμένο chip που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Samsung, χρησιμοποιώντας πυρήνες CPU και GPU από την Arm, ενώ η Google έχει προσθέσει δικές της λύσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, τη φωτογραφία και την ασφάλεια. Παρόλο που δεν αποτελεί τον επαναστατικό επεξεργαστή που αρχικά είχε οραματιστεί η Google, προσφέρει αρκετές νέες βελτιώσεις που αξίζει να εξετάσουμε.

Κύριες Βελτιώσεις

Η Google αναφέρει σημαντικές βελτιώσεις, όπως 20% ταχύτερη πλοήγηση στο διαδίκτυο, 17% ταχύτερο άνοιγμα εφαρμογών και έως 20% καλύτερη ενεργειακή απόδοση σε καθημερινές χρήσεις. Παρά το γεγονός ότι η Google δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες, οι κύριες τεχνικές προδιαγραφές του επεξεργαστή δίνουν μια καλή εικόνα του τι να περιμένουμε από τον Tensor G4.

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Ο Tensor G4 διατηρεί πολλά από τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων επεξεργαστών Tensor, με πυρήνες CPU και GPU από την Arm και κατασκευάζεται με τη διαδικασία 4nm της Samsung. Παρόλο που υπάρχουν φήμες ότι χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία 4LPP+ με τον Exynos 2400 της Samsung, η Google δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι ο επεξεργαστής διαθέτει έναν πυρήνα Cortex-X4 στα 3.1GHz, τρεις Cortex-A720 στα 2.6GHz, και τέσσερις Cortex-A520 στα 1.95GHz. Αυτοί οι πυρήνες προσφέρουν καλύτερη απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, ενώ η μετάβαση σε μεγαλύτερους πυρήνες ενισχύει την απόδοση σε εργασίες που απαιτούν γρήγορη απόκριση, όπως το άνοιγμα εφαρμογών.

Απόδοση και Παιχνίδια

Όσον αφορά την GPU, φημολογείται ότι ο Tensor G4 συνεχίζει να χρησιμοποιεί την Arm Mali-G715 GPU. Αν και η αύξηση της ταχύτητας λειτουργίας κατά περίπου 6% βελτιώνει την απόδοση, οι χρήστες που ενδιαφέρονται για παιχνίδια μπορεί να βρουν ότι η GPU παραμένει πίσω από τις λύσεις των ανταγωνιστών, όπως οι Snapdragon και Dimensity. Η απουσία υποστήριξης για ray tracing, που είναι απαραίτητη για προηγμένα γραφικά, δείχνει ότι αυτός ο επεξεργαστής δεν απευθύνεται σε απαιτητικούς gamers.


Οι επεξεργαστές Tensor της Google δεν έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά στην υψηλή απόδοση, και ο Tensor G4 ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία. Αν και οι βελτιώσεις από τον G3 στον G4 είναι μικρές, ο νέος επεξεργαστής προσφέρει αυξημένη απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα στην καθημερινή χρήση. Ωστόσο, για όσους αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις, η αναβάθμιση μπορεί να μην είναι απαραίτητη.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.