Η IBM παρουσιάζει εταιρική μονάδα μαγνητικής ταινίας που χωράει 50 TB ανά κασέτα

Η συμπίεση δεδομένων αυξάνει τη χωρητικότητα στα 150 TB, πάνω από το διπλάσιο του ορίου του προηγούμενου μοντέλου.

Πίσω στην εποχή: Οι καταναλωτές σταμάτησαν να χρησιμοποιούν αποθήκευση μαγνητικής ταινίας τόσο πολύ καιρό πριν, που πολλοί που το διαβάζουν είναι πολύ νέοι για να γνωρίζουν τι είναι. Ωστόσο, η ικανότητά του να αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε σχετικά μικρά μέσα το καθιστά χρήσιμο για πολλούς οργανισμούς ως μακροπρόθεσμη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Έτσι, εταιρείες όπως η IBM δεν σταμάτησαν ποτέ να αναπτύσσουν αυτήν την ώριμη τεχνολογία.

 

Η IBM παρουσίασε πρόσφατα τον πιο πρόσφατο τύπο κίνησης μαγνητικής ταινίας και φυσίγγιο, με υπερδιπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης από τα προηγούμενα μοντέλα. Θα βοηθήσει τους παρόχους αποθήκευσης cloud και άλλους εταιρικούς πελάτες να αποθηκεύουν ακραίες ποσότητες δεδομένων πιο αποτελεσματικά.

 

Οι δίσκοι μαγνητικής ταινίας έχουν από καιρό καταλάβει τον ρόλο στον οποίο έχουν μετατοπιστεί οι σκληροί δίσκοι από την εμφάνιση των SSD – οικονομικά αποδοτική αποθήκευση ψύξης. Αν και είναι πολύ αργοί για τους περισσότερους χρήστες, οι πρόσφατες εξελίξεις επιτρέπουν στους μαγνητικούς δίσκους να μεταφέρουν εκατοντάδες gigabyte ανά τετραγωνική ίντσα ταινίας. Αυτή την εβδομάδα, οι προσφορές της IBM στον χώρο έκαναν ένα ακόμη βήμα μπροστά.

 

Η νέα μονάδα δίσκου TS1170 της εταιρείας μπορεί να αποθηκεύσει 50 TB ασυμπίεστων δεδομένων ανά κασέτα ταινίας χρησιμοποιώντας τον νέο τύπο μέσου JF. Η χρήση συμπίεσης 3:1 επεκτείνει τη χωρητικότητα στα 150 TB. Η τεχνολογία αντιπροσωπεύει αύξηση 250 τοις εκατό σε σχέση με τη μονάδα δίσκου TS1160 και τα μέσα JE, τα οποία έφτασαν τα 20 TB ασυμπίεστα και τα 60 TB συμπιεσμένα. Επιπλέον, το TS1170 διαχειρίζεται έναν εγγενή ρυθμό δεδομένων 400 MB/s, που αυξάνεται στα 900 MB/s κατά το χειρισμό συμπιεσμένων δεδομένων.

Η νέα μονάδα δίσκου της IBM διατίθεται σε δύο τύπους: το Model 70F με διεπαφή καναλιού οπτικών ινών 16 Gb διπλής θύρας και το 70S με διεπαφή διπλής θύρας SAS 12 Gb. Το 70F υποστηρίζει επίσης αυτόνομες εγκαταστάσεις μέσω των παραδοσιακών διεπαφών προσάρτησης κεντρικού υπολογιστή καναλιού οπτικών ινών για ρυθμίσεις που βασίζονται σε σύννεφο και ανοιχτούς υπολογιστές.

 

Επιπλέον, ένα κιτ στερέωσης rack 3U διαμορφώνει το 70F συμβατό με τα περισσότερα ράφια 19 ιντσών, επιτρέποντας την εγκατάσταση από μπροστά ή πίσω χωρίς εργαλεία. Ο εξοπλισμός υποστηρίζει τη βιβλιοθήκη ταινιών TS4500 της IBM και είναι συμβατός με RoHS-3.

 

Άλλες δυνατότητες του TS1170 περιλαμβάνουν αντιστοίχιση ταχύτητας, κατάλογο ταινίας υψηλής ανάλυσης, βαθμονόμηση καναλιών, δυναμική προσαρμοστική ισοστάθμιση, κλιμάκωση χωρητικότητας, αποθήκευση WORM (εγγραφή-μια φορά-διάβασμα-πολλά), συμπίεση δεδομένων και πολλά άλλα. Η κρυπτογράφηση λειτουργεί μέσω του IBM Security Key Lifecycle Manager και μπορεί να διαχειρίζεται είτε από βιβλιοθήκη είτε από εφαρμογές.

 

Δυστυχώς, η μετάβαση σε νέο παράγοντα μορφής δοχείου σημαίνει ότι το TS1170 δεν είναι συμβατό με τα δοχεία που χρησιμοποιούνται από προηγούμενα μοντέλα μονάδων δίσκου, όπως οι τύποι E ή D. Επιπλέον, η μονάδα δεν υποστηρίζει προς το παρόν συνδέσεις σε ένα IBM TS7700 και μόνο ένα σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει το TS1170 κάθε φορά.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget