Η ενημέρωση των Windows 11 προκαλεί μπλε οθόνη "μη υποστηριζόμενος επεξεργαστής".

Η Microsoft αναζητά τον λόγο για τον οποίο ορισμένοι υπολογιστές με Windows 11 ρίχνουν τις μπλε οθόνες του θανάτου μετά την εγκατάσταση της πρόσφατα κυκλοφόρησης ενημέρωσης KB5029351 . Η εταιρεία λογισμικού Redmond λέει ότι έχει λάβει αναφορές από ορισμένους χρήστες των Windows 11 σχετικά με ξαφνικές μπλε οθόνες "UNSUPPORTED_PROCESSOR".

 

Η μπλε οθόνη εμφανίζεται όταν κάνετε επανεκκίνηση των Windows 11 μετά την εγκατάσταση του KB5029351. Οι χρήστες που επηρεάζονται θα πρέπει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους μέσω του κέντρου σχολίων της Microsoft. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων Windows + F. Η Microsoft διερευνά αυτήν τη στιγμή εάν αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα που προκαλείται από την ίδια τη Microsoft.

 

Οι χρήστες που επηρεάζονται θα πρέπει να απεγκαταστήσουν την ενημέρωση. Τα Windows 11 προφανώς το κάνουν από μόνα τους ούτως ή άλλως αφού έχει ξεκινήσει πολλές φορές με το KB5029351 χωρίς αποτέλεσμα. Στο Reddit , οι χρήστες που επηρεάζονται υποψιάζονται ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε σχέση με μητρικές πλακέτες MSI.

 

Ενημέρωση: Η MSI επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν τις μητρικές της σειράς 600/700 της εταιρείας:

 

"Τόσο η MSI όσο και η Microsoft γνωρίζουν το σφάλμα "UNSUPPORTED_PROCESSOR" και έχουν αρχίσει να ερευνούν τη βασική αιτία. Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, συνιστούμε σε όλους τους χρήστες να απέχουν προσωρινά από την εγκατάσταση της ενημέρωσης προεπισκόπησης KB5029351 στα Windows. Θα σας κρατάμε ενήμερους για την πρόοδο της έρευνάς μας.

 

Εάν έχετε ήδη αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, το KB5029351 ενδέχεται να απεγκατασταθεί αυτόματα για να επιτραπεί στα Windows να επαναφέρουν το κανονικό. Ωστόσο, εάν το KB5029351 δεν απεγκατασταθεί αυτόματα, συνιστούμε να επαναφέρετε το BIOS σας στην προηγούμενη έκδοση και να απεγκαταστήσετε το KB5029351 από τα Windows."

 

Το KB5029351 είναι μια προαιρετική ενημέρωση

Το KB5029351 είναι μια προεπισκόπηση των επερχόμενων νέων λειτουργιών και κυκλοφόρησε στις 22 Αυγούστου 2023 ως προαιρετική ενημέρωση για τα Windows 11 22H2, Windows 11 21H2 και Windows 10 22H2. Τα Windows δεν εγκαθιστούν αυτόματα το KB5029351. Θα γίνει λήψη μόνο εάν έχετε επιλέξει ρητά στις ρυθμίσεις ενημέρωσης ότι τα Windows θα εμφανίζουν προαιρετικές ενημερώσεις για εγκατάσταση.

 

Παρεμπιπτόντως, η Microsoft είχε αρχικά καταργήσει τη μπλε οθόνη του θανάτου στα Windows 11 και την αντικατέστησε με μια μαύρη οθόνη (η συντομογραφία BSOD ταίριαζε και στις δύο παραλλαγές). Αλλά τον Νοέμβριο του 2021, η Microsoft αποφάσισε να επιστρέψει από το μαύρο στο μπλε .


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget