Ο Android Runtime είναι τώρα 30% πιο γρήγορος χάρη στην τελευταία ενημέρωση

  

πιο πρόσφατη ενημέρωση που κυκλοφόρησε από την Google για το Android Runtime (ART) μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα εκκίνησης των εφαρμογών στο λειτουργικό σύστημα. Επιπλέον, το ART έλαβε τη δυνατότητα να ενημερώνεται αυτόνομα μέσω του συστήματος Google Play.

 

Η ταχύτερη εκκίνηση των εφαρμογών επηρεάζει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Apple από την πρώτη έκδοση του iOS. Όσον αφορά το Android, οι χρήστες περιστασιακά διαμαρτύρονται για τις αργές εκκινήσεις των εφαρμογών. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Google ενημέρωσε το Android Runtime.

 

Ως παρατήρηση, το Android Runtime είναι υπεύθυνο για την εκτέλεση των εφαρμογών στη συσκευή Android σας. Από το Android 12 και μετά, το ART (Android RunTime) λαμβάνει τις ενημερώσεις του μέσω του συστήματος Google Play. Με το ART 14, μπορεί να λαμβάνει ανεξάρτητες ενημερώσεις χωρίς περαιτέρω παρέμβαση.

 

“Οι ενημερώσεις του συστήματος Google Play βελτιώνουν το Android Runtime (ART), που είναι η μηχανή του λειτουργικού συστήματος Android. Αυτές οι ενημερώσεις βελτιώνουν την απόδοση, παρέχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας και καθιερώνουν τα βασικά APIs του OpenJDK σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων όλων των συσκευών Android 12+ και σύντομα συσκευών Android Go”, δήλωσε ο Serban Constantinescu, Υπεύθυνος Προϊόντος στη Google, στην ανάρτηση του στο blog του.

 

Ένα πιο αποδοτικό ART οδηγεί σε μια ταχύτερη εκκίνηση των εφαρμογών, με αποτέλεσμα μια καλύτερη εμπειρία χρήστη. Η Google υποστηρίζει ότι το Android Runtime φέρνει τώρα μια εκκίνηση των εφαρμογών 30% ταχύτερα. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στο Android. Βελτιωμένη χρήση μνήμης, πιο αποδοτική μεταγλώττιση bytecode και διορθώσεις ασφάλειας είναι μερικά πρόσθετα οφέλη που φέρνει η ενημέρωση του ART 14 στη συσκευή σας.

 

Ο Constantinescu πρόσθεσε ότι η δοκιμαστική φάση της επερχόμενης έκδοσης του Android Runtime περιλαμβάνει “18 εκατομμύρια APKs και εκτελεί δοκιμές συμβατότητας εφαρμογής, καθώς και δοκιμές απόδοσης και μνήμης σε διάφορες συσκευές Android που αντιγράφουν όσο το δυνατόν πιο πιστά την ποικιλομορφία του οικοσυστήματός μας.”

 

Το ART 14 θα κυκλοφορήσει σε όλες τις συμβατές συσκευές τους επόμενους μήνες. Το πακέτο περιλαμβάνει υποστήριξη για το OpenJDK 17, έναν νέο μεταγλωττιστή και βελτιστοποιήσεις στο runtime για καλύτερη απόδοση με μειωμένο μέγεθος κώδικα.

https://pcnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget