Oι κοινές ρυθμίσεις των Windows 11 δεν θα είναι δύσκολο να προσεγγιστούν

Τα Windows 11 πρόκειται να αποκτήσουν μια αρχική σελίδα για την εφαρμογή Ρυθμίσεις τους, διευκολύνοντας τη μετάβαση σε κοινές ρυθμίσεις - αντί να τις αφήνετε βαθιά θαμμένες και να απαιτούν μια σειρά από κλικ για να έχετε πρόσβαση σε αυτές.

 

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη ως μέρος μιας νέας έκδοσης προεπισκόπησης των Windows 11 Insider, αυτή η νέα δυνατότητα προσθέτει μια νέα καρτέλα Αρχική σελίδα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, η οποία εμφανίζει ένα σύνολο διαδραστικών καρτών. Η Microsoft λέει ότι αυτές θα προσφέρουν συντομεύσεις σε ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά, καθώς και μια πανοραμική άποψη της συσκευής και της κατάστασης του λογαριασμού σας.

 

Η αρχική έκδοση θα εμφανίζει έως και επτά κάρτες, με μία να δημιουργείται δυναμικά με βάση τον τρόπο που χρησιμοποιήσατε τον υπολογιστή σας. Περισσότερα θα «έρθουν σύντομα». Η Microsoft περιγράφει αυτήν την πρώτη παρτίδα ως εξής:

 

Προτεινόμενες ρυθμίσεις: Αυτή η κάρτα προσαρμόζεται στα συγκεκριμένα μοτίβα χρήσης σας, παρέχοντας έγκαιρες και σχετικές επιλογές ρυθμίσεων. Έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τη διαχείριση των ρυθμίσεών σας και να σας εξοικονομεί χρόνο.

Αποθήκευση στο cloud: Σας δίνει μια επισκόπηση της χρήσης του αποθηκευτικού χώρου στο cloud και σας ενημερώνει πότε πλησιάζετε τη χωρητικότητά σας.

Ανάκτηση λογαριασμού: Βοηθά να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας Microsoft πιο ασφαλή, βοηθώντας σας να προσθέσετε πρόσθετες πληροφορίες ανάκτησης, ώστε να μην κλειδωθείτε ποτέ από τον λογαριασμό σας, ακόμα κι αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εξατομίκευση: Φέρνει την προσαρμογή στο προσκήνιο προσφέροντας πρόσβαση με ένα κλικ για να ενημερώσετε το θέμα φόντου σας ή να αλλάξετε τη λειτουργία χρώματος.

Microsoft 365: Παρέχει μια γρήγορη εικόνα της κατάστασης και των πλεονεκτημάτων της συνδρομής σας, καθώς και τη δυνατότητα να κάνετε ορισμένες βασικές ενέργειες απευθείας στις Ρυθμίσεις αντί να μεταβείτε στον Ιστό.

Xbox: Παρόμοια με την κάρτα Microsoft 365, θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση της συνδρομής σας και να διαχειριστείτε τη συνδρομή από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Συσκευές Bluetooth: Για να απλοποιήσουμε την εμπειρία διαχείρισης συσκευών Bluetooth, το έχουμε φέρει στο προσκήνιο, ώστε να μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση και να συνδεθείτε με τις αγαπημένες σας συσκευές με δυνατότητα Bluetooth.

Ως δυνατότητα Windows Insider, αυτή η αλλαγή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις δεν είναι εγγυημένη ότι θα φτάσει στη γενική έκδοση. Ωστόσο, πολλές ενημερώσεις από το κανάλι beta (όπως αυτό είναι) κάνουν συχνά. Μια άλλη αξιοσημείωτη συμπερίληψη σε αυτήν την έκδοση είναι η νέα εφαρμογή Backup and Restore που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, η οποία στο παρελθόν ήταν διαθέσιμη μόνο μέσω του καναλιού dev.

 

Ενώ η νέα αρχική σελίδα των ρυθμίσεων θα διευκολύνει την προσαρμογή των Windows 11, υπογραμμίζει πόσο καιρό το λειτουργικό σύστημα έχει περάσει χωρίς απλούς τρόπους για να το κάνει. Εν προκειμένω, αυτές οι ρυθμίσεις Bluetooth, οι οποίες έχουν γίνει πιο περίπλοκη η πρόσβαση μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου. Μένει επίσης να δούμε πόσο χρήσιμες θα είναι οι νέες διαδραστικές κάρτες για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο Microsoft 365 ή σε μη συνδρομητές του Xbox. Θα μπορούν αυτές οι κάρτες να αντικατασταθούν με άλλες κάρτες στο μέλλον ή θα παραμείνουν μόνιμες διαφημίσεις για τους κερδοφόρους της Microsoft;

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget