Το Chrome απαλλάχθηκε από τη γραμμή λήψεων: ορίστε πώς μπορείτε να αψηφήσετε τις σκληρές ιδιοτροπίες της Google και να το επαναφέρετε

                                       

Η Google έχει δείξει κατάφωρη αδιαφορία για το πού συνηθίζω να κάνω κλικ σε πράγματα μετακινώντας τις λήψεις στην επάνω δεξιά γωνία.

Ακόμη και οι καλές αλλαγές στη διεπαφή χρήστη αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από εχθρικούς χρήστες λογισμικού που τους άρεσαν τα πράγματα όπως ήταν , επομένως δεν θα ισχυριστώ ότι ξέρω εάν η επιλογή να μετακινήσω τη λίστα λήψεων του Chrome από μια γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης σε έναν δίσκο επάνω δεξιά είναι καλός σχεδιασμός UX ή όχι. Απλώς θα το αντιμετωπίσω με εχθρότητα.

 

Μέχρι σήμερα, ζούσα σε μια ονειρική κατάσταση αυταπάτης για την απώλεια της γραμμής λήψης του Chrome. Έγειρα το κεφάλι μου με την απουσία του κάθε φορά που κατέβαζα κάτι, αλλά αντί να πιστέψω ότι κάποιος σκληρός δαίμονας της Silicon Valley θα μετακινούσε πραγματικά τις λήψεις μου από το μέρος που βρίσκονταν πριν καν αρχίσω να χρησιμοποιώ το Chrome—έτσι, για δεκαετίες— τρόμαξα απενεργοποιήθηκε, βρήκε το αρχείο στον Explorer και άφησε το μυστήριο για άλλη μια μέρα.

Μόνο όταν είδα ένα tweet από τον δημιουργό του Rust, Garry Newman, κατάλαβα πραγματικά την κατάσταση. «Το Chrome που μετακινεί τις λήψεις επάνω δεξιά έχει καταστρέψει ολόκληρη τη ζωή μου», έγραψε.

 

Η ενημέρωση έγινε στις 2 Αυγούστου και κάνει το Chrome να μοιάζει περισσότερο με το Firefox και το Edge, τα οποία εμφανίζουν επίσης τις πρόσφατες λήψεις σε έναν δίσκο που βρίσκεται ελαχιστοποιημένος στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων στο επάνω μέρος της οθόνης. Υποθέτω ότι οι δίσκοι λήψης που εκτείνονται στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησης και εμφανίζουν ονόματα αρχείων σε μεγάλα, εμφανή πλαίσια είναι παλιομοδίτικα. Αυτό που είναι ωραίο τώρα, προφανώς, είναι να αναζητήσετε ανάμεσα σε όλα τα εικονίδια της Επέκτασης για να βρείτε το βέλος που δείχνει προς τα κάτω πίσω από το οποίο κρύβεται το αρχείο .zip που θέλετε να ανοίξετε ή το .jpg στον κατάλογο στον οποίο θέλετε να πλοηγηθείτε.

 

Όχι στο σπίτι μου!

 

Το άλλαξα ξανά, και μπορείτε επίσης. Δείτε πώς επαναφέρετε τη γραμμή λήψης του Chrome:

 

Εισαγάγετε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, η οποία θα σας μεταφέρει στις "πειραματικές" ρυθμίσεις λειτουργιών του

Βρείτε το "Enable download bubble" και ορίστε το σε "Disabled"

Επανεκκινήστε το Chrome

Κάντε αυτό και οι λήψεις σας θα εμφανιστούν και πάλι δίπλα-δίπλα σε μικρά κουτάκια σε μια παχιά ράβδο που, τώρα που το ξανακοιτάω, φαίνεται αρκετά παλιομοδίτικο. Όπως μου αρέσει.

 

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η επιλογή απενεργοποίησης της νέας διεπαφής χρήστη θα παραμείνει, οπότε ίσως κάποια μέρα αναγκαστώ να συνεχίσω χωρίς το άνετο ράφι μου γεμάτο αρχεία .rar και .jpg και αρχεία που νόμιζα ότι ήταν .jpg αλλά στην πραγματικότητα ήταν . webps. Και ίσως είναι η μέρα που τελικά αποσυνδεθώ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget