Η Meta "σκοτώνει" την εφαρμογή συνομιλιών Messenger Lite

 

Η Meta δεν πρόκειται πλέον να υποστηρίζει το Messenger Lite - τη βασική έκδοση της εφαρμογής συνομιλίας της για συσκευές Android.

 

Όπως αναφέρει το 9To5Google, η εφαρμογή Messenger Lite έχει ήδη αφαιρεθεί από το Play Store της Google, αλλά οι υπάρχοντες χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να την κατεβάζουν και να τη χρησιμοποιούν προς το παρόν. Ανοίγοντας την εφαρμογή, ωστόσο, εμφανίζεται μια προτροπή πλήρους οθόνης που αναφέρει "χρησιμοποιήστε το Messenger για να συνεχίσετε να συνομιλείτε".

 

Από τις 18 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι το Messenger Lite θα σταματήσει να λειτουργεί και θα απαιτείται η πλήρης εφαρμογή Messenger για να συνεχίσετε να συνομιλείτε στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας Android. Ωστόσο, δεν θα χαθούν συνομιλίες κατά τη μετάβαση μεταξύ των εφαρμογών.

 

Πίσω στο 2016, όταν το Meta ονομαζόταν ακόμα Facebook, η εφαρμογή Messenger Lite κυκλοφόρησε για παλαιότερες συσκευές Android που είχαν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο και μνήμη. Είχε σχεδιαστεί για να είναι ελαφριά σε πόρους, προσέφερε ένα βασικό σύνολο λειτουργιών για συνομιλίες και υποσχόταν να λειτουργεί ακόμη και σε αργές ή ασταθείς συνδέσεις.

 

Αυτός ο συνδυασμός αποδείχθηκε δημοφιλής λόγος για τη χρήση του - δεν υπήρχαν περιττές λειτουργίες και λειτουργούσε παντού. Για σύγκριση, η εφαρμογή Messenger Lite έχει μέγεθος μικρότερο από 10MB, ενώ η κύρια εφαρμογή Messenger έχει μέγεθος 54MB.

 

Επτά χρόνια μετά ακόμη και οι συσκευές Android χαμηλών προδιαγραφών διαθέτουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο και μνήμη για την εκτέλεση εφαρμογών όπως αυτή. Και η Meta, όπως είναι κατανοητό, θα προτιμούσε να έχει μόνο μία εφαρμογή Messenger για να συντηρεί στο Android, καθώς και να τους προσφέρει ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα χαρακτηριστικών εντός της εφαρμογής (και τρόπους συλλογής δεδομένων για τους χρήστες της).

 

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Meta άρχισε να επεκτείνει τον αριθμό των χρηστών του Messenger που επικοινωνούν με ενεργοποιημένη από προεπιλογή την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Η Google ενεργοποίησε επίσης την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στις ομαδικές συνομιλίες RCS αυτόν τον μήνα, και η Microsoft έθεσε σε εφαρμογή τη συνομιλία Bing AI σε προγράμματα περιήγησης τρίτων τον περασμένο μήνα.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget