Τα 10 βιντεοπαιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Τα παιχνίδια υπήρχαν πάντα σε μια βιομηχανία με εμμονή στους αριθμούς. Η Sega εναντίον της Nintendo καθόρισε μια ολόκληρη γενιά τη δεκαετία του '90, ενώ οι σημερινοί συγκριτικά ήπιοι πόλεμοι των κονσολών και οι μηνιαίες εκθέσεις NPD διατηρούν τους αριθμούς πωλήσεων κοντά στο προσκήνιο των συζητήσεων. Τα νέα μοντέλα νομισματοποίησης απαιτούν νέες μετρήσεις επιτυχίας - μηνιαίοι ενεργοί χρήστες, ποσοστά διατήρησης παικτών, έσοδα από το παιχνίδι κλπ: Ποια είναι όμως τα βιντεοπαιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών;

 

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, ξεκινήσαμε να καταρτίσουμε τον ακριβέστερο δυνατό κατάλογο, απευθυνόμενοι στους εκδότες και ψάχνοντας μέσα από οικονομικές εκθέσεις, ειδήσεις, συνεντεύξεις και πολλά άλλα. Το αποτέλεσμα είναι η παρακάτω λίστα των δέκα βιντεοπαιχνιδιών με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

 

Μερικές σημειώσεις:

 

Τα pack-in παιχνίδια υπολογίζονται στα σύνολα των πωλήσεων, δεδομένου ότι τα περισσότερα παιχνίδια σε αυτή τη λίστα ήταν, σε κάποιο σημείο, πακέτο με μια κονσόλα.

Οι δωρεάν λήψεις δεν υπολογίζονται ως πωλήσεις, γεγονός που αποκλείει μαζικά επιτυχημένα παιχνίδια όπως το Fortnite και το League of Legends από μια τέτοια λίστα.

Λόγω έλλειψης διαθέσιμων στοιχείων πωλήσεων, δεν μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε ορισμένα παιχνίδια που μπορεί να ανήκουν σε αυτή τη λίστα. Για παράδειγμα, απευθυνθήκαμε στην Activision-Blizzard αναζητώντας ενημερωμένους αριθμούς πωλήσεων για το Diablo 3 (30 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015) και το franchise Call of Duty, αλλά δεν λάβαμε ενημερωμένες πληροφορίες για να τα συμπεριλάβουμε στη λίστα.

10. Overwatch – 50 εκ.

Το Overwatch της Blizzard πούλησε 50 εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2022. Το Overwatch απογείωσε το είδος του hero shooter με το μοναδικό σχεδιασμό του, προσεγμένους ήρωες και συνεχή υποστήριξη στα esports. Τον Οκτώβριο του 2022, το Overwatch αντικαταστάθηκε από τη δωρεάν συνέχεια του, το Overwatch 2.

9. The Witcher 3: Wild Hunt – 50+ εκ.

Το The Witcher 3 προστέθηκε σε αυτή τη λίστα τον Μάιο του 2023, όταν η CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Οι συνολικές πωλήσεις της σειράς The Witcher, εν τω μεταξύ, ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια.

Ο προγραμματιστής εργάζεται τώρα σε διάφορα νέα παιχνίδια Witcher, συμπεριλαμβανομένου του The Witcher 4 και ενός remake του Witcher 1.

8. Red Dead Redemption 2 – 50+ εκ.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για να κερδίσει μια θέση στη δεκάδα είναι το Red Dead Redemption 2. Το γουέστερν έπος της Rockstar πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση του εκδότη Take-Two.

7. The Elder Scrolls V: Skyrim – 60+ εκ.

Μετά από χρόνια σιωπής σχετικά με τους αριθμούς πωλήσεων του Skyrim, ο Todd Howard της Bethesda αποκάλυψε τον Ιούνιο του 2023 ότι το RPG έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια μονάδες από την πρώτη κυκλοφορία του το 2011. "Καθόμαστε εδώ, 12 χρόνια μετά το Skyrim", δήλωσε ο Howard στο IGN. "Κοιτάμε ένα παιχνίδι που έχει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που παίζουν... εξακολουθούν να το παίζουν".

 

Το επόμενο παιχνίδι της Bethesda Game Studios είναι το Starfield, το διαστημικό RPG που θα κυκλοφορήσει στο Xbox και το PC στις 6 Σεπτεμβρίου.

6. Mario Kart 8 + Deluxe – 63.92 εκ.

Με πάνω από 55 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, το Mario Kart 8 Deluxe είναι το παιχνίδι του Switch με τις περισσότερες πωλήσεις, σύμφωνα με τη Nintendo. Αν συνυπολογίσετε και τις πωλήσεις της αρχικής έκδοσης για το Wii U, ο αριθμός αυτός φτάνει τα 64 εκατομμύρια, που είναι το έκτο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το MK8 είναι απίθανο να ανέβει ψηλότερα σε αυτή τη λίστα, δεδομένης της διαφοράς 11 εκατομμυρίων μονάδων πωλήσεων μεταξύ αυτού και του επόμενου σε πωλήσεις παιχνιδιού.

5. PUBG – 75 εκ.

Δεδομένου του κρίσιμου ρόλου του στην αυξανόμενη δημοτικότητα των παιχνιδιών battle royale τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το PUBG σημείωσε τεράστια επιτυχία στις πωλήσεις. Ο δημιουργικός διευθυντής της Krafton, Dave Curd, δήλωσε στο The Verge ότι έχει πουλήσει 75 εκατομμύρια αντίτυπα από τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό θα είναι πιθανότατα και το τελικό νούμερο πωλήσεων του shooter, καθώς ένα μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, το παιχνίδι έγινε δωρεάν.

 

Αν και οι δωρεάν λήψεις για κινητά δεν υπολογίζονται στο σύνολο των πωλήσεών του, αξίζει να σημειωθεί ότι το PUBG Mobile είχε κατέβει πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

4. Wii Sports – 82.9 εκ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων της Nintendo, το Wii Sports είναι το παιχνίδι της εταιρείας με τις περισσότερες πωλήσεις. Ενώ οι περισσότερες συμμετοχές σε αυτή τη λίστα συνοδεύονταν κάποια στιγμή από μια κονσόλα, το Wii Sports ερχόταν πακέτο με το Wii σε όλες σχεδόν τις περιοχές κατά την κυκλοφορία του. Με σχεδόν 83 εκατομμύρια πωλήσεις, είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις αποκλειστικό παιχνίδι μιας πλατφόρμας όλων των εποχών.

3. Grand Theft Auto V – 175+ εκ.

Το Grand Theft Auto 5 είναι το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις μόνο για κονσόλες/PC όλων των εποχών (οι δύο πρώτες θέσεις σε αυτή τη λίστα έχουν επίσης εκδόσεις για κινητά). Οι πωλήσεις του πιο φιλόδοξου GTA της Rockstar ξεπέρασαν τα 170 εκατομμύρια μονάδες στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Ο αριθμός αυτός συγκεντρώνει τις συνολικές πωλήσεις του παιχνιδιού σε τρεις γενιές κονσολών και PC μεταξύ 2013 και 2022.

 

Το GTA 5 ήταν η ταχύτερη κυκλοφορία ψυχαγωγίας σε όλα τα μέσα που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια - και έκτοτε απέφερε στη Rockstar και την Take-Two περισσότερα δισεκατομμύρια, καθιστώντας το την πιο κερδοφόρα κυκλοφορία ψυχαγωγίας όλων των εποχών, τουλάχιστον από το 2018.

2. Minecraft – 238 εκ.

Το Minecraft είχε πουλήσει 238 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τη Microsoft, αν και το σύνολο των πωλήσεών του έχει σίγουρα ανέβει υψηλότερα μέσα σε ένα χρόνο από τότε. Η εταιρεία σημειώνει ότι ο αριθμός αυτός αποτυπώνει το σύνολο των πωλήσεων σε όλες τις 22 διαθέσιμες πλατφόρμες του. Και με ταινίες, Netflix, εκπαίδευση, παιχνίδια και πολλά άλλα έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται στα σκαριά, το Minecraft έχει ξεπεράσει το μέσο με τρόπο που ελάχιστα άλλα παιχνίδια έχουν κάνει πριν από αυτό.

 

Επικοινωνήσαμε με τη Microsoft για ένα ενημερωμένο σύνολο πωλήσεων και δεν λάβαμε απάντηση.

1.Tetris – 520 εκ.

Αναμφισβήτητα το πιο διαχρονικό βιντεοπαιχνίδι που δημιουργήθηκε ποτέ, το Tetris βρίσκεται με άνεση στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ όλων των εποχών με 520 εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με την The Tetris Company. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τις πωλήσεις σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τα κινητά: ο Henk Rogers, διευθύνων σύμβουλος της The Tetris Company, δήλωσε ότι το Tetris είχε 425 εκατομμύρια πληρωμένες λήψεις για κινητά από το 2014.

 

Το Tetris κυκλοφόρησε αρχικά για τον υπολογιστή Elektronika 60 που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση και έκτοτε έχουν δημιουργηθεί παραλλαγές του κλασικού παιχνιδιού για περισσότερες από 50 διαφορετικές πλατφόρμες. Ειδικότερα, βοήθησε στην επιτυχία του Game Boy, που τελικά πούλησε 35 εκατομμύρια αντίτυπα στη φορητή κονσόλα της Nintendo.

 

Οι σύγχρονες παραλλαγές του κλασικού παιχνιδιού εξακολουθούν να κυκλοφορούν: Tetris Effect: Connected έφερε τον δημοφιλή τίτλο στις νέες κονσόλες με μια συναισθηματική ανατροπή, ενώ πιο πρόσφατα, το 2020, η SEGA κυκλοφόρησε το Puyo Puyo Tetris 2.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget